Bu Blogda Ara

17 Mart 2018 Cumartesi

Medeni Cahillere Sitem 1

    Dünyanın ve anlam yüklenen değerlerin maddeye indirgenmesi sadece ruhun ve yaratılışın reddine kapı açmak değil aynı zamanda bütün ruhsal ve mental değerlerin aşağılanması kimliğimizin hayvandan aşağı çekilmesine özdeş bir konspirasyon teorisinin belli odaklar tarafından işleme konulması ile insanlara büyük zararlar verilmekte bir anlamda ruhları göç ettirilmekte robotlaştırılmaktadır. Ruh ve hisler değersiz şeylerse o zaman neden robotlarla yada ölülerle arkadaş olmazlar? işine geldiği yerde materyalist işine geldiği yerde dindar işine geldiği yerde ateist olmak. günümüz eyyamcı ve üçkağıtçılığının en belirgin özelliğidir. Malesef ki halkta ta bu konuda çarpık bir algı yerleştiren paranoyak ve prsikopat kamu görevlileri sayamayacağımız kadar çoktur. Ruhun ve yaratılışın değerlerinden uzak, adeta hayvandan da aşağı bir acımasızlıkla bir birimizi tüketmek ve zarar vermek için yarışan insanlık medeniyeti olmuş bulunmaktayız. İnsanlık değerlerinin para ile ölçüldüğü toplumlar sadece mahvolmaya ve bitmeye mahkumdur. Çünkü ruhu olan insanları bitirmeye çalışanlar tek üst akılın kendileri olduğunu  sanacak kadar zavallı topluluklardır. Tarih boyunca Tanrı bu ve diğer gelişmiş medeniyetler bu tip konspirasyoncu ve komplocu medeniyetlerle fareyle oynar gibi oynamış ve medeniyetlerini kafalarının üzerine geçirmiştir. Şer ve kötülük grupları ve eyyamcılar hiç bir zaman bitmez arada bir, Tanrı tarafından toplu olarak yok edilirler. Tanrılık taslayanlar ve güce tapanların biteceği günler yakındır. Fakat bilgi ve özgürlüğün yayılması tüm insanlığın görevidir. İyilik yapmaktan kaçanlara yardım yetişmeyecektir. Selam ve sevgiler..

Ahlak Nedir ?

  Sevgili okuyucularım, ahlak konusu bütün dünyayı yakından ilgilendiren ve şekillendiren bir konudur. Peki ahlak denilen şey bu kadar önemli ve evrensel kuralları barındırıyorsa neden herkes ahlak polisi kesilip gerçekte kimse önemsemiyor ? ahlak kurallarını yerine getirmek bizim yaratılışımızın bir gereği midir? kaynağı nedir? Önce tanımdan başlayalım. Ahlak nedir? ahlak : İnsanın değer yargıları yada gelenekleri ve alışkanlıkları ile gerek fiziksel gerekse düşünce bazında kişileri veya olayları yorumlama biçimidir. Genellikle kopya edilen, zamanla içselleşen hissi düşüncenin olabilirlik ölçüsüdür. Daha genel anlamda bakarsak bir takım olayların yada kanaatlerin iyilik ve doğrulukla ölçümlenme şeklidir. Yani toplumun etik estetik ve değer yargılarıyla bütünleşen duygudaşlığıdır. Ahlak kuralları diye ifade edilen yazılmamış değer yargıları ve gelenekler barındırır. Bu ahlak kuralları zamanla değişebildiği gibi toplumdan topluma, kültürden kültüre , etnik yada coğrafi bakımdan farklılıklar gösterir. Örneklendirecek olursak türk toplumunda büyüğe saygı ortak bir ahlak kuralıdır. Ve yaşı büyük birine ismi ile hitap etmeden önce : erkek ise bey, abi, amca, sayın gibi ekler kullanılması beklenirken, amerikan toplumunda bu bir zorunluluk olmadığı gibi ahlaksızlık olarak algılanabilir.  Çünkü her toplumun yada milletin ahlak kuralları farklıdır. Birde evrensel ahlak kuralları vardır ki bunlar herkesin anlayacağı kadar kolaydır. Örneğin: hiç bir canlıya zarar vermemek ve onları sömürmemek evrensel ahlaki kurallardır. Ahlakın kökü kesinlikle tanrıya dayanır. Bu ateistlerin ahlaksız olduğunu göstermez fakat savundukları ahlaki değerleri neden savunduklarını bilmezler.  Halbuki bu onların yaratıcısının emri ve yaratılışı gereği iyi olma isteği doğrultusunda içinden gelen olumlu hislerin bir sonucudur.   Bir toplumun bireyi ahlaksız olmadığı halde başka bir topluma göre ahlaksız olabilir. Halbuki sadece evrensel anlamdaki ahlak kurallarını çiğneyenler ahlaksız olabilir. Kaldı ki günümüzde saçından dolayı bile insanların ahlaksızlık ile suçlanabiliyor. Bu hastalıklı düşüncelerimizi toplumsal olarak yenmemizi temenni ediyorum selam ve sevgiler ile...

16 Mart 2018 Cuma

Semavi Dinler( Allah tarafından gönderilmiş hak Dinler)

 Din demek sistem demektir. Teolojik bağlamda din ise yüce Rabbimizin insanlardan uymasını istediği sistemlerin hepsi, ayrı ayrı birer din olmakla birlikte aynı zamanda Rabden indikleri için bunlara hak din veya semavi din denir. İnsanlara arkeolojik bulgular vesilesiyle on binlerce  yıldır çeşitli dinler inmiş olup kökeninde üç aşağı beş yukarı aynı özü içeren dinlerdir Bu dinler. Melekler vasıtası ile yada Tanrının bizzat vahyetmesi ile seçmiş olduğu elçilerine bildirdiği dinlerdir. Bu bildirme kesin ayetler şeklinde belirli cümlelerin seçilip peygambere öğretilmesi, ezberletilmesi vede kitaplaştırılması ile kayıt altına alınarak diğer insanlara öğretilmesi sağlanmıştır. Benim şahsi görüşüm milyonlarca yıldır gerek insan gerekse başka uzaylı ırklara sayamayacağımız kadar farklı din inmiş olduğudur. Ama biz bu makalede bilinen semavi dinleri kısaca inceleyeceğiz :

  Yahudilik : çeşitli fraksiyonları ve mezhepleri olan hem varoluşsal hemde ırksal anlamda değerlendirilebilen, bir anlayış tarzı ve dinler bütünü olup, adını israil oğullarının yehuda kabilesinden alır. İçinde torah(  tevrat) , zebur, bazı rivayetler, hristiyanlık ve islam barındıran bir değerler sistematiğidir. Yahudilik sistematiğinin kendine özgü bir çok örfü uygulaması gnotik islamla yada ortodoks islamla gayet uyum içindedir. Bunlardan bazıları komşu akraba ve yoksula iyilik etme sünnet olma ve domuz eti yememektir.  İçinde harmanlanmış olan dinlerin hepsi semavidir. Günümüzde daha çok israil kabileleri ile özdeşleşen yahudilik, karanlık lobiler tarafından karalanıp günah keçisi ilan edilmektedir. Başlıca peygamberleri : İbrahim, ishak, yakup, yusuf, üzeyir, yahya ve harun, davut ve süleyman peygamberdir. Ezoterizmle harmanlanmış tarafıda bulunan yahudilikte tamamen kabalist veya ezoterist toplumlarda bulunmaktadır. Ana merkesi Bu günkü israil de ki kudüs şehridir.

 hristiyanlık : Temelde isa peygamberin getirmiş olduğu dindir. Zaman içerisinde çeşitli mezheplere ayrılan hristiyanlığın bir çok ülkede mensubu bulunur. İtikatta ve amelde ayrı düşünceler barındıran hristiyanlığın en çok üyesi bulunan mezhebi 1 milyar 200 bini bulan üyesi ile katolik mezhebidir. Ve genel merkezi roma şehrinin ortasında bulunan vatikan devletidir. Diğer mezhepleri : ortodoks, anglikan, protestan,dır. Bu mezheplerde kendi içlerinde farklı kollara bölünürler. Ayrıca tarikatlar bazında gnotik ve ezoterik anlamlarlada da harmanlanmışlardır.

İslamiyet : Muhammed peygamberin getirmiş olduğu dindir. Kitabı  Kuran-I Kerimdir. Zamanla çeşitli mezhep ve fraksiyonlara ayrılan islamiyetin ana merkezi suudi arabistanın Mekke ve Medine şehirlerini kapsar. İlk inşaasını hz.İbrahim peygamberin yaptığına inanılan kabe binası  en gözde sembolüdür. Başlıca ana 2 kolu şiilik ve sünniliktir. Bu kollar kendi içinde farklı mezheplere bölünmekle birlikte bu kollardan üremeyen mezhepleri de bulunmaktadır. Ayrıca islamiyet bütün semavi dinleri ve peygamberlerini kabul etmeyi emretmekle diğer dinlerden ayrılır.